Wat is mijn werkwijze?

Wat kunt u van mij als onafhankelijk bouwadviseur verwachten en waar onderscheid ik mij hierin?

Als onafhankelijk bouwadviseur ben ik de vertrouwenspersoon en sparringpartner van de opdrachtgever. Ik stel u als opdrachtgever centraal en luister goed naar de dromen, doelen en mogelijkheden. Ik help en begeleid het hele bouwproces en ondersteun n de volgende werkzaamheden:

 • In de planfase ondersteun ik bij het ontwerpproces, de contacten  met teken-bureau, constructeur, gemeente en alle anderen bij deze plannen betrokken partijen. Ik heb altijd meerdere ideeën en bouwtechnische en financiële oplossingen. Ik ben bekend met alle benodigde vergunningstrajecten en alle andere mogelijke 'hobbels' in deze fase. Daarnaast breng ik samen met u, het gehele werk, het logistieke routingsproces en de mogelijke verspillingen in beeld, aan de hand van de LEAN-methode. Dit bespaard tijd, energie en veel geld.                                                                
 • In de prijsvormingsfase vergelijk ik de offertes van de aanbieders en neem ik grijze gebieden weg. Daarbij controleer ik de begrotingen van de aanbieders zoals aannemers en installateurs e.d. Namens u stel ik de contracten op. Ik controleer de door derden gemaakte gegevens voor de bouwaanvraag voor die wordt ingediend. Ik begeleid en onderhandel desgewenst namens u tijdens dit inkoopproces, waardoor er flink geld bespaard kan worden en u krijgt wat u wenst. Door van te voren goede afstemmingen met elkaar te maken, bespaar ik u veel geld en voorkom problemen.                                                                                                                                
 • Tijdens de uitvoeringsfase begeleid ik de bouw, houd ik toezicht en voorkom dat partijen hun eigen 'vlees' keuren (architecten, adviseurs, aannemers, onderaannemers e.d.). Ik zorg dat de bouw efficiënt en gestroomlijnd verloopt, wat naast tijdwinst, het uiteindelijk ook financieel aantrekkelijk maakt. Ik zorg voor de tussentijdse controle en de definitieve opleveringscontrole. Ik verzorg de verslagleggingen van alle financiële- en bouwtechnische vergaderingen en besprekingen.                                                        
 • En als laatste (after sales) neem ik de zorg weg over de afhandeling van het meer- en minderwerk, de financiële eindafrekening en zorg ik voor after sales, zoals overdracht garanties, keurings-certificaten, revisie-tekeningen, meerjarencontracten  voor onderhoud e.d. aan de opdrachtgever.
In alle fases van het bouwproces zorg ik ervoor dat het transparant en eerlijk verloopt en dat u weet waar u aan toe bent. De opdrachtgever staat altijd centraal!

De doelstelling is dat alle betrokken partijen genieten van de bouwopdracht welke de opdrachtgever gunt.

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik ben de onafhankelijke bouwadviseur die u verder brengt en helpt de juiste keuzes te maken. De belangrijkste vraag die u mij mag stellen, is dan ook: gaat de oplossing werken? Want alleen een advies waar u in de praktijk mee geholpen bent, dat werkt. 

En verder nog.....
U kunt ook denken aan werkplekconcepten, vastgoedvraagstukken, gebiedsontwikkeling en gebouwexploitatie. De belangrijkste opbrengst van mijn werk zijn de breed gedragen oplossingen. Ik bied altijd meer dan 2 keuzes aan om daarna een goed besluit te kunnen nemen. Hier onderscheid ik mij in ten opzichte van andere adviseurs.
Het meest optimale kunt u van mijn diensten gebruik maken wanneer we samen vanuit de basis starten met het opstellen van een Programma van Eisen (PvE). Maar ook later in deze processen kunt u mij inschakelen.

U kunt mij voor de diverse stadia in het projectproces vanaf planontwikkeling tot en met exploitatie inschakelen:
 • Planontwikkeling.
 • Bouwteam begeleiding.
 • Advisering duurzaamheid (BREEAM voor nieuwbouw), GPR.
 • Directievoering uitvoering.
 • Uitvoeringstoezicht.
 • In- afbouwcoördinatie.
 • Huurders- en kopersbegeleiding.
 • Technisch beheer. 
 • Meerjaren onderhoudsprogramma (MJOP).
 • Vastgoedadviezen.

Copyright © Makkelijk te vinden 2024 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps